Kontakta Attribut

M. Sc. Projektledare/ägare
christoffer@attributi.se
0705-32 32 01

Tidigt skede

I projektens tidiga skeden arbetar jag med såväl tekniska programhandlingar som förstudier, systemhandlingar,  budgetkalkyler och upphandlingsformer. I detta läge är det som enklast att påverka projektet i rätt riktning och tidigt definiera önskemål och krav på exempelvis energianvändning, ekonomi, tider, hållbarhetsanalys eller miljöklassningar.

Att tidigt jobba med ytor för teknikrum och schakt samt säkerställa teknisk försörjning kan även frigöra uthyrningsbar yta och minska behovet av större ändringar senare i projektet.

Vid fortsatt projektering sitter jag med som installationsstöd till projekteringsgruppen avseende såväl samordning som teknikstöd

Förstudier

Våra förstudier omfattar en noggrann analys av projektets förutsättningar, inklusive tekniska,ekonomiska och juridiska aspekter. Vi identifierar risker och möjligheter samt ger rekommendationer för att optimera projektets genomförande.

Program- och systemhandlingar
Vi utarbetar detaljerade program- och systemhandlingar som specificerar projektets mål, funktioner och tekniska lösningar. Dessa handlingar fungerar som en viktig bas för projektets fortsatta utveckling och säkerställer att alla parter har en gemensam förståelse för projektets omfattning och mål.
Systemvalsanalyser

Vi genomför systemvalsanalyser för att jämföra olika tekniska lösningar och identifiera den mest effektiva och kostnadseffektiva metoden för ditt projekt. Detta inkluderar bedömning av hållbarhet, energieffektivitet och livscykelkostnader.

Budgetkalkyler

Vi tar fram noggranna budgetkalkyler som ger en tydlig bild av de förväntade kostnaderna i projektet. Våra kalkyler baseras på omfattande marknadsdata och erfarenhet, vilket säkerställer att de är realistiska och tillförlitliga.

Förfrågningsunderlag

Vi förbereder kompletta förfrågningsunderlag som innehåller alla nödvändiga specifikationer och krav för projektet. Detta underlag används vid upphandling av entreprenörer och leverantörer, och säkerställer att alla anbud är jämförbara och uppfyller projektets krav.

Stöd vid upphandling av entreprenörer
Vi erbjuder stöd vid upphandling av entreprenörer genom att assistera vid utformning av anbudsförfrågningar, utvärdering av anbud och förhandlingar. Vårt mål är att säkerställa att du får rätt entreprenör till rätt pris och att alla avtal är rättvist utformade och fördelaktiga för projektet.